Необходими продукти:
- 1 заек
- 1 голяма кръгла тиква, в която да сложим порциите заешко месо
- 2-3 чушки
- 2-3 глави лук
- 2 моркова, нарязани на колелца
- няколко розички броколи
- 5-6 гъби печурки
- черен пипер на зрънца
- сол на вкус
Начин на приготвянe:
Изрязваме капачето на тиквата и издълбаваме семките.
В тиган с олио запържваме и задушаваме месото. В същата мазнина след това приготвяме плънката, като задушаваме леко зеленчуците. Количеството на зеленчуците е според големината на тиквата.
И така, изсипваме плънката на дъното на тиквата и нареждаме отгоре порциите месо, след което затваряме с капачето.
Слагаме в тава и печем към 2 часа в умерена фурна.
А след това се наслаждаваме на невероятния вкус на ястието, придружено с чаша бяло ароматно вино. lakomnik.bg
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Жал
10:24 27.11.2023
2 Гласове от зайчарника в Банкя
10:37 27.11.2023
3 Идън
10:45 27.11.2023
4 Механик
10:47 27.11.2023
5 Ха ха
11:26 27.11.2023
6 Боко Праните Гащи
12:56 27.11.2023