Необходими продукти:
инстантни нудли - 1 пакет 1 яйце зелен лук - 1 стрък, малък царевица от консерва - 2 с.л. кайма - 70 г лук - ½ глава, малка чесън - 1 скилидка соев сос - 1 с.л. + 1 ч.л. захар - 1 ч.л. подправка 5 аромата - 1 к.л. азиатски микс от копър, касия, анасон, женско биле черен пипер - 1 щипка царевично нишесте - 1 ч.л. вода - 4 с.л., топла оризов оцет - 1 ч.л. олио сусамНачин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно, а чесънът се наситнява. Отделят се нарязаните пера от зеления лук. С лука се запържва каймата. Като е готова, се добавя 1 с.л. соев сос, 5 spice, захар, черен пипер и царевичното нишесте, размито в 4 с.л. топла вода. Бърка се за кратко и като се поеме, се сваля от котлона.
Нудлите се сваряват според инструкциите на опаковката. Когато поомекнат, се потапя във водата лъжица, в която се чуква яйцето. Тя служи за преграда между нудлите и яйцето, за да не залепне по тях. Оставя се за около 3 минути да се сготви яйцето, като белтъкът трябва да е изцяло сготвен, а жълтъкът - по-течен. За соса се изсипва подправката от пакетчето на нудлите и към нея се добавя 1 ч.л. соев сос и оризов оцет. Разбърква се добре. Готовото забулено/поширано яйце се отделя настрана.
Нудлите се отцеждат, като се оставя само малко от водата. При сервиране се излива първо сосът от подправката на нудлите. В него се изсипват готовите нудли. Отгоре в средата се слага каймата, а върху нея пошираното яйце. Добавя се царевица от консерва или на пара, нарязаният зелен лук и се поръсва със сусам. Преди консумация на инстантни нудли с кайма и забулено яйце всичко се разбърква добре със соса, пише Gotvach.bg.