Необходими продукти:
свински джолан - 1 бр. мед - 3 с.л. бира - 300 мл тъмна сол черен пипер мащерка кимион бахар чесън - 1 скилидка лют пипер - 1/2 ч.л. зехтин - 30 мл бульон - 150 млНачин на приготвяне:
Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.
Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.
Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 минути до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.