Необходими продукти:
- свински джолан - 1 бр.
- мед - 3 с.л.
- бира - 300 мл тъмна
- сол
- черен пипер
- мащерка
- кимион
- бахар
- чесън - 1 скилидка
- лют пипер - 1/2 ч.л.
- зехтин - 30 мл
- бульон - 150 мл
Начин на приготвяне:
Направете марината за месото, като в купа сложите бирата, подправите, зехтина, мед и счукания чесън. Разбъркайте всичко, сложете месото в дълбока чиния и го намажете с ръце - втрийте хубаво с ръце, а останалото излейте около месото.
Оставете месото в хладилника за 3 часа да се маринова, извадете и преместете джолана в тава. Сипете половината от останалата марината около джолана и долейте бульона.
Покрийте тавата с алуминиево фолио и печете в загрята фурна на 160 градуса за час и половина.
Махнете фолиото, намажете месото с останалата марината и допечете още 30 минути до получаване на приятен загар, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Браво
10:10 16.12.2023
2 Джолан
Коментиран от #3
10:11 16.12.2023
3 Този коментар е премахнат от модератор.
4 Гост
Коментиран от #8
10:20 16.12.2023
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Идън
До коментар #4 от "Гост":
Час и половина се пече завито с фолиото. След това се маха фолиото- залива се с остатъка от марината и се допича още половин час без фолио. Пише си. Пиле с бира става също.Коментиран от #11, #12
10:45 16.12.2023
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Ако
До коментар #8 от "Идън":
Благоволите , малко по подробно за пилето !Коментиран от #15
10:49 16.12.2023
12 Гост
До коментар #8 от "Идън":
Абе питам, защото редовно правя Джолан и го пека на 150 гр. минимум 3 часа ......Коментиран от #14
10:53 16.12.2023
13 Идън
10:53 16.12.2023
14 Идън
До коментар #12 от "Гост":
И на мен ми се струва малко- по- добре е по- дълго да се пече на по- умерена температура.10:56 16.12.2023
15 Идън
До коментар #11 от "Ако":
Пилето може цяло или крилца и кълки... Има прикове за печене- много са удобни. Та правиш марината от червен пипер- малко сол- олио- черен пипер по желание.Овалваш хубаво месото и го слагаш в плика- сипваш 50 мл бира и остатъка от маринатата и печеш. Махаш плика и допичаш ако искаш коричка като около пилето досипваш бира и пак го намазваш с четка с маринатата.Пликове- не пРикове. Може и да си направите книжен плик- но преди да сложите в него пилето намазвате плика хубаво с олио.Бирата се сипва в плика- и се допича без плик.Коментиран от #16
11:08 16.12.2023
16 Благодаря
До коментар #15 от "Идън":
Сърдечно ! Весели празници !11:19 16.12.2023
17 Хасковски каунь
Аз го слагам в плик за печене н 200. Когато заври го намалям на 150 и го забравям за 3 часа. Запичам го на грил-вентилатор за минути. Стръсквам джоланчето и всичко пада.
И да не се забрави - ЗАДЕН ДЖОЛАН.
12:38 16.12.2023
18 Сръбска нова година
11:35 18.12.2023