Отидете към основна версия

5 595 2

Рецепта на деня: Телешко с праз и гъби

  • телешко-
  • праз лук-
  • гъби-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Пригответе глинен гювеч и се запасете с търпение

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешко месо - 1 кг; гъби - 600 г; праз - 2 стръка; сол; черен пипер; вино - 1/2 ч.ч.; дафинов лист; олио.

Начин на приготвяне:

В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца, и гъбите нарежете на четири.

Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 220 и печете 120 минути.

След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.

Източник: recepti.gotvach.bg

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини