26 Декември, 2023 10:05 5 594 2

Рецепта на деня: Телешко с праз и гъби

  • телешко-
  • праз лук-
  • гъби-
  • гювеч-
  • какво да сготвя

Пригответе глинен гювеч и се запасете с търпение

Рецепта на деня: Телешко с праз и гъби - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • телешко месо - 1 кг;
  • гъби - 600 г;
  • праз - 2 стръка;
  • сол;
  • черен пипер;
  • вино - 1/2 ч.ч.;
  • дафинов лист;
  • олио.

Начин на приготвяне:

В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца, и гъбите нарежете на четири.

Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.

Включете фурната на 220 и печете 120 минути.

След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.

Източник: recepti.gotvach.bg


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.