Необходими продукти:
- телешко месо - 1 кг;
- гъби - 600 г;
- праз - 2 стръка;
- сол;
- черен пипер;
- вино - 1/2 ч.ч.;
- дафинов лист;
- олио.
Начин на приготвяне:
В глинен гювеч, намазан с олио, поставете телешкото, нарязано на кубчета. Добавете праза, нарязан на колелца, и гъбите нарежете на четири.
Налейте виното, подправете със сол, черен пипер и дафинов лист. Затворете гювеча и го поставете в студена фурна.
Включете фурната на 220 и печете 120 минути.
След първия час може да проверите дали има достатъчно течност в гювеча и ако няма, може да добавите 1/2 ч.ч гореща вода.
Източник: recepti.gotvach.bg
Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Този коментар е премахнат от модератор.