1. Калпачето на качествената бира трябва да е високо 4 см и да се задържи над 4 мин.
2. Най-вкусна е при температура между 4 и 6 градуса.
3. Най-полезна е направената само от ечемичен малц, хмел и вода, без брашно или слад от пшеница и царевица, захароза или глюкоза, естествени и изкуствени ферменти и консерванти.
4. Студената бира задължително трябва да се пие в охладени чаши (иначе няма никаква полза от изстудяването).
5. Широкият отвор на чашата позволява при опитване да влезе в действие и обонянието (така ще усетите, ако не дай боже, има нещо).
6. Независимо от произхода най-хубава е наливната бира. Тя е предназначена за бърза консумация и не съдържа консерванти.
7. Хубавата бира предпазва плода от лоши образувания. Но за бременните дами – само безалкохолна.
8. Една чаша бира съдържа от 70 до 90 калории. Няма опасност, ако пиете 2-3 бирички на ден, пише struma.bg.