1. Калпачето на качествената бира трябва да е високо 4 см и да се задържи над 4 мин.
2. Най-вкусна е при температура между 4 и 6 градуса.
3. Най-полезна е направената само от ечемичен малц, хмел и вода, без брашно или слад от пшеница и царевица, захароза или глюкоза, естествени и изкуствени ферменти и консерванти.
4. Студената бира задължително трябва да се пие в охладени чаши (иначе няма никаква полза от изстудяването).
5. Широкият отвор на чашата позволява при опитване да влезе в действие и обонянието (така ще усетите, ако не дай боже, има нещо).
6. Независимо от произхода най-хубава е наливната бира. Тя е предназначена за бърза консумация и не съдържа консерванти.
7. Хубавата бира предпазва плода от лоши образувания. Но за бременните дами – само безалкохолна.
8. Една чаша бира съдържа от 70 до 90 калории. Няма опасност, ако пиете 2-3 бирички на ден, пише struma.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ
Коментиран от #2, #3
16:39 13.01.2024
2 Гацо
До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
И язе мразим да пием бира оти ставам на ку.о си слуга...16:49 13.01.2024
3 СТАМАТ
До коментар #1 от "ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ":
верно ли бе Валентине.Коментиран от #4
17:08 13.01.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Това не е бира, а химия
17:51 13.01.2024
6 бай Даньо
18:01 13.01.2024
7 Механик
Нито технологията, нито материалите са тези с които се прави бира.
Повечето млади хора (родени след 2000-ната), никога и НИКЪДЕ не са пили бира. Може да са пили скъпа "бира" някаъде, но това не е била бира.
Бира от царевица не се прави. Особено от ГМО-царевица.
18:27 13.01.2024
8 ганю
едно пикане е половин таковане
ама две пиканета едно таковане не правят
за протокола
19:21 13.01.2024
9 да питам
19:53 13.01.2024
10 дядо поп
20:35 13.01.2024
11 забавно
20:51 13.01.2024
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 истина ти казвам
14:57 24.01.2024