Отидете към основна версия

2 091 8

Рецепта на деня: Американски бургери с телешка кайма

  • бургер-
  • телешка кайма-
  • американска кухня-
  • какво да сготвя

Вкусен домашен бургер

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

телешка кайма - 400 г; хлебчета за бургер - 3; жълтъци - 2; горчица - 3 с.л.; червен лук - 1 глава; лук - 1 глава; айсберг - 3 листа; барбекю сос - 3 с.л.; краве масло - 30 г; кетчуп - 100 г; домат - 1; кисели краставички - 3; майонеза - 3 с.л.; сирене за тост - 3 парчета; зехтин - 3 с.л.; сол; черен пипер.

Начин на приготвяне:

Смесваме каймата с 2 с.л. горчица, жълтъците и ситно нарязаната глава червен лук. Подправяме със сол и черен пипер и размесваме. Оформяме еднакви по големина кюфтета, които притискаме леко, за да придобият форма на бургер. В сгорещено маслиново масло пържим бургерите за няколко минути от всяка страна. Разполовяваме питките и ги запържваме за половин минута в мазнината от бургерите с вътрешността надолу. Поставяме ги в тава и добавяме слайсове сирене на всяка от половинките. Запичаме във фурна за 1 min само с горен реотан, докато сиренето се разтопи.

В тенджера загряваме кетчупа и добавяме барбекю соса и маслото. Бъркаме, докато маслото се разтопи, и отстраняваме от огъня. Бланшираме нарязания на полумесеци бял лук (потапяме го за няколко секунди във вряща вода, след което го потапяме в студена) и го смесваме с нарязания айсберг. Подреждаме бургера в следната последователност: долна питка, сос с кетчуп и барбекю, майонеза, горчица, резен домат и кисели краставички, телешки бургер, айсберг с лук, горна питка, пише Lild.bg.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини