Отидете към основна версия

1 042 6

Отново обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка

  • алек болдуин-
  • убийство-
  • прокуратура

При снимките на уестърна "Ръжда" през 2021 г. почина операторката Халина Хъчинс

Снимка: Инстаграм

Срещу американския актьор Алек Болдуин отново бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" ("Rust"), при която почина операторката Халина Хъчинс през 2021 г., съобщи прокурорът, отговарящ за делото, цитиран от Франс прес и БТА.

Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но прокуратурата оттегли обвиненията си срещу Болдуин през април. Тогава се появиха нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата не обяснява в разпространеното днес прессъобщение каква е причината 65-годишният актьор да се върне на подсъдимата скамейка.

На 21 октомври 2021 г. заснемането на уестърна "Ръжда" в югозападния американски щат Ню Мексико се превръща в трагедия, след като Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза.

От самото начало актьорът твърди, че е невинен и че е бил убеден, че оръжието му е безобидно, и също така отрича да е натиснал спусъка.

Според американските медии, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 18 месеца затвор.

Оръжейникът на филма, Хана Гутиерес-Рийд, също е обвинена в непредумишлено убийство. При първоначалното разследване полицията стига до заключението, че именно тя е поставила боеприпаса в оръжието, използвано от Болдуин, вместо халосен патрон.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини