Last news in Fakti

20 Януари, 2024 05:17 1 035 6

Отново обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка

  • алек болдуин-
  • убийство-
  • прокуратура

При снимките на уестърна "Ръжда" през 2021 г. почина операторката Халина Хъчинс

Отново обвиниха Алек Болдуин в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка - 1
Снимка: Инстаграм

Срещу американския актьор Алек Болдуин отново бе повдигнато обвинение в непредумишлено убийство заради фаталната стрелба на снимачната площадка на уестърна "Ръжда" ("Rust"), при която почина операторката Халина Хъчинс през 2021 г., съобщи прокурорът, отговарящ за делото, цитиран от Франс прес и БТА.

Първоначално актьорът беше обвинен в непредумишлено убийство през януари миналата година, но прокуратурата оттегли обвиненията си срещу Болдуин през април. Тогава се появиха нови доказателства, че пистолетът, който е използвал, може да е бил модифициран и това е позволило да бъде произведен изстрел, без да се натиска спусъкът.

Прокуратурата не обяснява в разпространеното днес прессъобщение каква е причината 65-годишният актьор да се върне на подсъдимата скамейка.

На 21 октомври 2021 г. заснемането на уестърна "Ръжда" в югозападния американски щат Ню Мексико се превръща в трагедия, след като Болдуин насочва оръжие, за което се предполага, че е заредено с халосни патрони. След като натиска спусъка обаче той убива операторката и ранява режисьора Джоел Соуза.

От самото начало актьорът твърди, че е невинен и че е бил убеден, че оръжието му е безобидно, и също така отрича да е натиснал спусъка.

Според американските медии, ако бъде признат за виновен, той може да получи до 18 месеца затвор.

Оръжейникът на филма, Хана Гутиерес-Рийд, също е обвинена в непредумишлено убийство. При първоначалното разследване полицията стига до заключението, че именно тя е поставила боеприпаса в оръжието, използвано от Болдуин, вместо халосен патрон.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Абе

    1 4 Отговор
    Съд затвор за тоз рептил!
  • 2 Бай Дън

    4 1 Отговор
    От толкова писаници до момента така и не казаха защо е насочил оръжието към оператора и режисьора. На времето имаше една стара българска поговорка, че че пушката веднъж на сто години гърми и празна!
  • 3 Хорейшио

    2 0 Отговор
    Ще си плати и ще го оправдаят

    Коментиран от #5

  • 4 Ъхъ!!!

    4 0 Отговор
    В страната на неограничените абсурди и илюзии всичко е възможно. Явно е накривил нещо на някой от задкулисието и сега го щавят "законно", за назидание на останалите. Щом могат да те нарочат за "изнасилване"(и то масово) от преди 30 - 40 години и осъдят, това е връо на мюриканската демУкрация, ред и законност.
  • 5 Скромното ми мнение

    7 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хорейшио":

    , че са го нагласили и са пробутали нагласен пистолет, а не камуфлажния. Едва ли би се насадил сам, така балъшки, открито, ако е имал такива намерения.
  • 6 БРАВО

    1 0 Отговор
    И НА ВАС, цяла седмица ни занимавате с него... Какво ни грее нас решението на съда, правилно или неправилно, веднъж виновен, два пъти невинен. Ами да съберем подписка в негова защита и направим фондация