Необходими продукти:
За пареното тесто: 2 1/2 ч.ч. вода; 125 г краве масло; 2 1/2 ч.ч. брашно; 3 яйца; 1 щипка сол; олио. За захарния сироп: 1/2 ч.ч. вода; 1/2 ч.ч. захар; 1/2 лимон; 1 пръчка канела.Начин на приготвяне:
Първа стъпка от рецептата е да сложите вода в подходяща тенджера, а към нея да добавите сол и масло.
Когато течността заври, изсипвате брашното и се бърка с дървена шпатула. Продължавайте да бъркате, докато не се оформи сместа на топка.
Тестото се прехвърля в друг съд, за да изстине по-бързо и когато се охлади, едно по едно се добавят яйцата. След всяко яйце тестото се разбърква старателно. Слага се в пош с назъбен накрайник.
В тенджера се загрява олио. Оформят се тулумбички, дълги около 5 см. Пържат се до готовност от всяка страна. Оставете ги да се отцедят от излишната мазнина върху хартия.
Приготвя се захарния сироп, като водата, захарта и канелата се слагат в малка тенджера на котлона. Добавят се настърганата кора и сока на лимона. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона. Тулумбичките се слагат в него и се оставят да престоят няколко минути, пише Actualno.com.