Отидете към основна версия

7 227 0

Рецепта на деня: Тулумбички

  • толумбички-
  • захарен сироп-
  • парено тесто-
  • какво да сготвя

Любим ориенталски десерт

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За пареното тесто: 2 1/2 ч.ч. вода; 125 г краве масло; 2 1/2 ч.ч. брашно; 3 яйца; 1 щипка сол; олио. За захарния сироп: 1/2 ч.ч. вода; 1/2 ч.ч. захар; 1/2 лимон; 1 пръчка канела.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да сложите вода в подходяща тенджера, а към нея да добавите сол и масло.

Когато течността заври, изсипвате брашното и се бърка с дървена шпатула. Продължавайте да бъркате, докато не се оформи сместа на топка.

Тестото се прехвърля в друг съд, за да изстине по-бързо и когато се охлади, едно по едно се добавят яйцата. След всяко яйце тестото се разбърква старателно. Слага се в пош с назъбен накрайник.

В тенджера се загрява олио. Оформят се тулумбички, дълги около 5 см. Пържат се до готовност от всяка страна. Оставете ги да се отцедят от излишната мазнина върху хартия.

Приготвя се захарния сироп, като водата, захарта и канелата се слагат в малка тенджера на котлона. Добавят се настърганата кора и сока на лимона. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона. Тулумбичките се слагат в него и се оставят да престоят няколко минути, пише Actualno.com.

Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.

Свързани новини