31 Януари, 2024 10:05 7 225 0

Рецепта на деня: Тулумбички

  • толумбички-
  • захарен сироп-
  • парено тесто-
  • какво да сготвя

Любим ориенталски десерт

Рецепта на деня: Тулумбички - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

За пареното тесто:

  • 2 1/2 ч.ч. вода;
  • 125 г краве масло;
  • 2 1/2 ч.ч. брашно;
  • 3 яйца;
  • 1 щипка сол;
  • олио.

За захарния сироп:

  • 1/2 ч.ч. вода;
  • 1/2 ч.ч. захар;
  • 1/2 лимон;
  • 1 пръчка канела.

Начин на приготвяне:

Първа стъпка от рецептата е да сложите вода в подходяща тенджера, а към нея да добавите сол и масло.

Когато течността заври, изсипвате брашното и се бърка с дървена шпатула. Продължавайте да бъркате, докато не се оформи сместа на топка.

Тестото се прехвърля в друг съд, за да изстине по-бързо и когато се охлади, едно по едно се добавят яйцата. След всяко яйце тестото се разбърква старателно. Слага се в пош с назъбен накрайник.

В тенджера се загрява олио. Оформят се тулумбички, дълги около 5 см. Пържат се до готовност от всяка страна. Оставете ги да се отцедят от излишната мазнина върху хартия.

Приготвя се захарния сироп, като водата, захарта и канелата се слагат в малка тенджера на котлона. Добавят се настърганата кора и сока на лимона. Когато захарта се разтвори, сиропът се сваля от котлона. Тулумбичките се слагат в него и се оставят да престоят няколко минути, пише Actualno.com.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА