Необходими продукти:
200 г жасминов ориз; 4 рибни филета (от пъстърва, сьомга или друг вид риба); 2 с. л. лимонов сок; 10 с. л. соев сос; 1 тиквичка; 1 малък патладжан; 250 г гъби; 4 с. л. сусамово олио; 1 щипка черен пипер; 2 с. л. наситнен пресен магданоз; печени белени фъстъци.Начин на приготвяне:
Сварете ориза. Измийте рибните филета и ги подсушете с кухненска хартия. Нарежете ги на парчета, напръскайте ги с лимон и 4 с. л. соев сос и ги оставете да се мариноват за 30 минути. Измийте тиквичката, патладжана и гъбите. Разполовете гъбите, а останалите зеленчуци нарежете по дължина и после на тънки резени. Загрейте 2 с. л. олио в уок тиган. Сотирайте рибата. Сипете останалото олио в уока, добавете зеленчуците и сотирайте още 10 минути, като разбърквате периодично. Добавете ориза в уока при останалите продукти, налейте останалия соев сос и поръсете с черния пипер. Поръсете всяка порция с наситнения магданоз и нарязани на едро фъстъци, пише Bonapeti.bg.Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.