Необходими продукти:
80 гр захар; 1 пак. ванилова захар; 140 гр брашно; 1 пак. бакпулвер; 10 гр какао; 60 мл олио; 60 мл прясно мляко; 2 яйца. За напояване: 80 мл прясно мляко; 1 чаена лъжичка какао. За крема: 250 гр маскарпоне; 80 гр захар; 400 мл сметана; 2 пак. ванилова захар. За шоколадовата глазура: 200 мл сметана за разбиване; 100 г шоколад.Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес. Добавете млякото, олиото и разбъркайте. Накрая смесете пресятите сухи съставки в общата маса. Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса за около 15 минути.
Смесете какаото в горещото мляко. Готовия блат залейте с какаото. Оставете да се охлади.
Разбийте сметаната с маскарпоне и захар. Намажете с крема тортата и я дръжте на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.
Пригответе глазурата, като начупите шоколада и го разтворите в сгорещена (не вряща) сметана. След това изсипете върху разбитата сметана шоколадовата глазура и приберете тортата в хладилника за 4 часа .
Оставете да стегне хубаво и сервирайте, пише flagman.bg.