Необходими продукти:
- 80 гр захар;
- 1 пак. ванилова захар;
- 140 гр брашно;
- 1 пак. бакпулвер;
- 10 гр какао;
- 60 мл олио;
- 60 мл прясно мляко;
- 2 яйца.
За напояване:
- 80 мл прясно мляко;
- 1 чаена лъжичка какао.
За крема:
- 250 гр маскарпоне;
- 80 гр захар;
- 400 мл сметана;
- 2 пак. ванилова захар.
За шоколадовата глазура:
- 200 мл сметана за разбиване;
- 100 г шоколад.
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата със захарта на пухкава смес. Добавете млякото, олиото и разбъркайте. Накрая смесете пресятите сухи съставки в общата маса. Изсипете тестото във форма, застлана с хартия за печене.
Печете на 180 градуса за около 15 минути.
Смесете какаото в горещото мляко. Готовия блат залейте с какаото. Оставете да се охлади.
Разбийте сметаната с маскарпоне и захар. Намажете с крема тортата и я дръжте на хладно за 10 минути, докато приготвяте глазурата.
Пригответе глазурата, като начупите шоколада и го разтворите в сгорещена (не вряща) сметана. След това изсипете върху разбитата сметана шоколадовата глазура и приберете тортата в хладилника за 4 часа .
Оставете да стегне хубаво и сервирайте, пише flagman.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Този коментар е премахнат от модератор.
2 Килокалория
11:31 08.02.2024
3 реване
13:15 08.02.2024
4 КОТарАК
17:12 08.02.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.