Отидете към основна версия

2 010 1

Рецепта на деня: Рибна салата "Сан Себастиан"

  • рибна салата-
  • какво да сготвя-
  • сан себастиан

Идеално предястие за чаша бяло вино

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

рулца от раци - 200 г; паламуд - 240 г филе от консерва (или риба тон); червен лук - 200 г; оцет - 2 с.л.; яйца - 2 бр. твърдо сварени; майонеза - 250 г (може и малко повече); чери домати - около 200 г; черен пипер - 2 - 3 щипки, прясно смлян; лимонов сок - 1 - 2 с.л.; сол - на вкус.

Начин на приготвяне:

Накълцайте на ситно червения лук и го претрийте с малко сол и две лъжици оцет. Сложете го на тънък пласт между два пласта кухненска хартия, за да попие хубаво влагата.

Докато това се случи, си накълцайте на ситно рулцата от раци и смесете с рибата паламуд от консерва (добре отцедена и на малки парченца). Настържете яйцата на едро ренде.

Добавете майонезата, черния пипер, лука, настърганите яйца и лимоновия сок. Разбъркайте добре и ако е необходимо, посолете.

Поднесете рибната салата с нарязани или цели чери доматки, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.

Свързани новини