Необходими продукти:
- рулца от раци - 200 г;
- паламуд - 240 г филе от консерва (или риба тон);
- червен лук - 200 г;
- оцет - 2 с.л.;
- яйца - 2 бр. твърдо сварени;
- майонеза - 250 г (може и малко повече);
- чери домати - около 200 г;
- черен пипер - 2 - 3 щипки, прясно смлян;
- лимонов сок - 1 - 2 с.л.;
- сол - на вкус.
Начин на приготвяне:
Накълцайте на ситно червения лук и го претрийте с малко сол и две лъжици оцет. Сложете го на тънък пласт между два пласта кухненска хартия, за да попие хубаво влагата.
Докато това се случи, си накълцайте на ситно рулцата от раци и смесете с рибата паламуд от консерва (добре отцедена и на малки парченца). Настържете яйцата на едро ренде.
Добавете майонезата, черния пипер, лука, настърганите яйца и лимоновия сок. Разбъркайте добре и ако е необходимо, посолете.
Поднесете рибната салата с нарязани или цели чери доматки, пише gotvach.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Пич
10:14 10.02.2024