Отидете към основна версия

2 307 3

Рецепта на деня: Задушен свински джолан със зеленчуци

  • свински джолан-
  • зеленчуци-
  • какво да сготвя

Ястие, което сгрява тялото и душата

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

1 1/2 кг свински джолан с кокал; 600 г картофи; 1/2 кг гъби; 1/2 кг грах от консерва; 1 глава лук; 2 моркова; 6 с.л. олио; 1/2 ч.л. кимион; 1 ч.л. черен пипер; 2 ч.л. червен пипер; 3 с.л. доматено пюре; 1 с.л. брашно; 1 връзка магданоз.

Начин на приготвяне:

Свиснките джолани се сваряват в обикновена или в тенджера под налягане. Обезкостяват се и се нарязват на кубчета, а бульонът се прецежда.

Лукът се обелва, нарязва на осминки и раздробява с ръце. Морковите се обелват и накрязват на кръгчета. Гъбите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.

Подготвените лук, гъби и моркови се слагат в тенджера и се задушават в олиото и малко от бульона от месото, под капак, за 4-5 минути. Сипва се прецеденият бульон от варенето на джоланите и се добавят нарязаните на едри кубчета картофи.

Ястието се вари на силен огън около 10 минути, след което котлонът се намалява и се добавят парчетата свински джолан, грахът от консерва, доматеното пюре, червеният и черен пипер, кимионът и сол на вкус.

Яхнията се готви на слаб огън още 10-15 минути, докато картофите омекнат. Добавя се размитото с малко бульон брашно и се разбърква. След още 2-3 минути се добавя и нарязаният на ситно магданоз и манджата се сваля от огъня, пише 1001recepti.com.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини