Необходими продукти:
1 1/2 кг свински джолан с кокал; 600 г картофи; 1/2 кг гъби; 1/2 кг грах от консерва; 1 глава лук; 2 моркова; 6 с.л. олио; 1/2 ч.л. кимион; 1 ч.л. черен пипер; 2 ч.л. червен пипер; 3 с.л. доматено пюре; 1 с.л. брашно; 1 връзка магданоз.Начин на приготвяне:
Свиснките джолани се сваряват в обикновена или в тенджера под налягане. Обезкостяват се и се нарязват на кубчета, а бульонът се прецежда.
Лукът се обелва, нарязва на осминки и раздробява с ръце. Морковите се обелват и накрязват на кръгчета. Гъбите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.
Подготвените лук, гъби и моркови се слагат в тенджера и се задушават в олиото и малко от бульона от месото, под капак, за 4-5 минути. Сипва се прецеденият бульон от варенето на джоланите и се добавят нарязаните на едри кубчета картофи.
Ястието се вари на силен огън около 10 минути, след което котлонът се намалява и се добавят парчетата свински джолан, грахът от консерва, доматеното пюре, червеният и черен пипер, кимионът и сол на вкус.
Яхнията се готви на слаб огън още 10-15 минути, докато картофите омекнат. Добавя се размитото с малко бульон брашно и се разбърква. След още 2-3 минути се добавя и нарязаният на ситно магданоз и манджата се сваля от огъня, пише 1001recepti.com.