Необходими продукти:
- 1 1/2 кг свински джолан с кокал;
- 600 г картофи;
- 1/2 кг гъби;
- 1/2 кг грах от консерва;
- 1 глава лук;
- 2 моркова;
- 6 с.л. олио;
- 1/2 ч.л. кимион;
- 1 ч.л. черен пипер;
- 2 ч.л. червен пипер;
- 3 с.л. доматено пюре;
- 1 с.л. брашно;
- 1 връзка магданоз.
Начин на приготвяне:
Свиснките джолани се сваряват в обикновена или в тенджера под налягане. Обезкостяват се и се нарязват на кубчета, а бульонът се прецежда.
Лукът се обелва, нарязва на осминки и раздробява с ръце. Морковите се обелват и накрязват на кръгчета. Гъбите се измиват и нарязват на половинки или четвъртинки, ако са по-големи.
Подготвените лук, гъби и моркови се слагат в тенджера и се задушават в олиото и малко от бульона от месото, под капак, за 4-5 минути. Сипва се прецеденият бульон от варенето на джоланите и се добавят нарязаните на едри кубчета картофи.
Ястието се вари на силен огън около 10 минути, след което котлонът се намалява и се добавят парчетата свински джолан, грахът от консерва, доматеното пюре, червеният и черен пипер, кимионът и сол на вкус.
Яхнията се готви на слаб огън още 10-15 минути, докато картофите омекнат. Добавя се размитото с малко бульон брашно и се разбърква. След още 2-3 минути се добавя и нарязаният на ситно магданоз и манджата се сваля от огъня, пише 1001recepti.com.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Снимката е на печен джолан!
10:20 11.02.2024
2 Продуктите
10:25 11.02.2024
3 Фулда
10:38 11.02.2024