Отидете към основна версия

2 020 43

Скандал в Гърция заради филм, показващ Александър Македонски като хомосексуалист (ВИДЕО)

  • александър велики-
  • сериал-
  • скандал-
  • хомосексуалист-
  • гърция-
  • netflix

Министърът на културата Лина Мендони разкритикува продукцията на Netflix и я определи като „изключително некачествена"

Новият сериал за Александър Велики предизвика скандал в Гърция. Министърът на културата Лина Мендони разкритикува продукцията на Netflix и я определи като „изключително некачествена“, а съдържанието ѝ като „изпълнено с исторически неточности".

Коментарите на Мендони за „Александър: The Making of a God” бяха предизвикани от представянето на романтичната връзка между Александър Велики и неговия довереник и приятел Хефестион. В статия в „Елефтерос типос“ действието е наречено „изопачаване на истината”.


Той попита дали правителството ще предприеме действия срещу Netflix, но министърът на културата заяви, че подобна стъпка би била противоконституционна. Конституцията на Гърция защитава свободата на изкуството още от началото на XIX век, отбелязва standartnews.com.

Министерството на културата не упражнява цензура, не извършва действия, които водят до наказателно преследване или забрана, не манипулира, не ограничава, не контролира разпространението на информация и идеи нито превантивно, нито репресивно. Вдъхновението на творците, личното тълкуване и преценката на хората очевидно не могат да бъдат подложени на регулаторен режим и контрол, нито пък да бъдат управлявани от съдилищата или вкарвани в тях. Вместо това то се оценява и преценява от всеки един от нас, от международната общност. По този начин се оценява и Netflix”, допълни министърът на културата.

Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.

Свързани новини