Отидете към основна версия

1 762 4

Рецепта на деня: Свински пържоли с гъби и кисели краставички

  • свински врат-
  • пържоли-
  • кисели краставички-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Запеканка с винен сос за ценители на свинското

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

свински врат - 1 кг; кисели краставички - 5 - 6 бр.; гъби - 400 - 500 г; моркови - 1 - 2 бр.; червeно вино - 1 ч.ч.; брашно; сол; черен пипер; чубрица; олио.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.

Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.

Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.

В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.

Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност, пише gotvach.bg.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.

Свързани новини