Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 10:05 1 710 4

Рецепта на деня: Свински пържоли с гъби и кисели краставички

  • свински врат-
  • пържоли-
  • кисели краставички-
  • гъби-
  • какво да сготвя

Запеканка с винен сос за ценители на свинското

Рецепта на деня: Свински пържоли с гъби и кисели краставички - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • свински врат - 1 кг;
  • кисели краставички - 5 - 6 бр.;
  • гъби - 400 - 500 г;
  • моркови - 1 - 2 бр.;
  • червeно вино - 1 ч.ч.;
  • брашно;
  • сол;
  • черен пипер;
  • чубрица;
  • олио.

Начин на приготвяне:

Месото се нарязва на тънки пържолки и се овкусява със сол и черен пипер. Всяка пържола се овалва в брашно и се изпържва в тигана докато придобие златист цвят.

Нареждаме ги в тава и се заемаме със зеленчуците. Краставичките и морковите нарязваме на кубчета, а гъбите на филийки.

Слагаме ги в тигана да омекнат. Изцеждаме от излишната мазнина с решетъчна лъжица и ги слагаме върху пържолите. Поръсваме с чубрица.

В същия тиган правим и соса. В останалата мазнина запържваме 2-3 с.л. брашно и добавяме виното, като бъркаме енергично. Добавяме и малко вода, слагаме малко черен пипер и оставяме соса да покъкри.

Поливаме пържолите със соса и печем в загрята фурна до готовност, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Проблем

    3 5 Отговор
    80% от "прясното месо" в магазините е РАЗМРАЗЕНО ВНОСНО МЕСО! Ако си мислите, че с него стават пържоли ... ДА, стават ! Ама си ядете консервантите от обработката преди замразяването, пържолата става като подметка , а за вкуса ... ами като на подметка! Нали знаете - Евроценности и "демокрация"!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 ЕВРОНЮЗ

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Проблем":

    😂 😂 😂 Погледни снимката на предната статия, там може да намериш пресни пържоли
  • 3 еш ми

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Проблем":

    уайа
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.