Необходими продукти:
кисело мляко - 1 с.л.; сода бикарбонат - 1 к.л.; прясно мляко - 2 с.л.; 1 яйце; хуск - 1 с.л.; шарена сол - по желание кафена лъжичка; извара - 50 г; олио - за пържене.Начин на приготвяне:
Киселото мляко се смесва със содата и след като шупне, се добавя прясното мляко. Всички съставки се смесват добре, към тях се добавят яйцето, изварата и шарената сол. Разбъркват се, за да може изварата да се разтвори в сместа. Най-накрая се добавя хускът. Изчаква се сместа да достигне консистенция на тесто, тъй като хускът започва да абсорбира влагата от другите съставки. Когато се получи своеобразното тесто за мекици, с намазани с масло ръце се оформят малки мекици, които се пържат в гореща мазнина. Сервират се топли кето мекици с кисело мляко, пише gotvach.bg.Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.