Необходими продукти:
гъби кладница - 500 г; вода - 100 мл; ябълков оцет - 80 мл; олио - 120 мл; сол - 1 ч.л.; захар - 2 ч.л.; чесън - 2 - 3 скилидки; дафинов лист - 2 бр.; черен пипер - на зърна.Начин на приготвяне:
Смесете течните съставки, прибавете солта, захарта, чесъна, дафиновия лист и зрънца черен пипер. Сложете съда на котлона и след като маринатата заври, прибавете гъбите. Варете 5-6 минути. След като гъбите омекнат, отстранете съда от котлона. Оставете гъбите в маринатата, докато изстинат. Отцедете ги от течността. Може да консумирате маринованите гъби веднага или да ги консервирате в буркани, пише gotvach.bg.Поставете оценка:
Оценка 4 от 7 гласа.