Отидете към основна версия

3 320 21

Първи реакции за коварната диагноза на Кейт Мидълтън

  • кейт мидълтън-
  • рак-
  • реакции

Държавният глава на Великобритания, който наскоро разкри собствената си битка с рака, заяви, че се "гордее с Катрин за смелостта ѝ да говори така, както го направи."

Снимкa: Shutterstock

Топли пожелания заваляха от цял свят, след като Катрин, принцесата на Уелс, обяви във видео, че се лекува от рак.

Съпругата на британския престолонаследник Уилям бе обект на спекулации и конспиративни теории за състоянието ѝ, подхранвани от мълчанието на двореца и от една провалена семейна снимка, за която принцесата по-късно призна, че е била редактирана.

Но нейното видеообръщение предизвика съчувствие от близки и далечни роднини, световни лидери и обществени личности.

Държавният глава на Великобритания, който наскоро разкри собствената си битка с рака, заяви, че се "гордее с Катрин за смелостта ѝ да говори така, както го направи".

В изявление на Бъкингамския дворец се казва, че той "остава в най-близък контакт с любимата си снаха през последните седмици".

"Пожелаваме здраве и възстановяване на Кейт и семейството и се надяваме, че те ще могат да го направят насаме и в мир", заявиха херцогът и херцогинята на Съсекс.

Двойката, която живее в Калифорния, е в обтегнати отношения с британското кралско семейство, откакто напусна Обединеното кралство, като неведнъж се е нахвърляла върху институцията.

Братът на Кейт - Джеймс Мидълтън - сподели в социалните мрежи снимка на братята и сестрите като деца.

"През годините изкачихме много планини заедно", пише той. "Като семейство ще изкачим и тази с теб."

Риши Сунак призова за уединение на принцесата, за да може тя да се съсредоточи върху здравето си.

"Тя прояви огромна смелост с днешното си изявление. През последните седмици тя беше подложена на интензивен контрол и беше несправедливо третирана от някои части на медиите по света и в социалните мрежи."

"Джил и аз се присъединяваме към милиони хора по света в молитвите си за пълното ви възстановяване, принцесо Кейт", заяви президентът на САЩ Джо Байдън в X.

Първата дама на САЩ беше публикувала своите пожелания по-рано: "Ти си смела и ние те обичаме."

Президентът на Франция заяви, че той и съпругата му Брижит "Ви желаят пълно възстановяване".

"Вашата сила и устойчивост вдъхновяват всички ни".

"Мислите ми са с принцесата на Уелс, нейните деца и цялото кралско семейство след новината за рака, която тя така смело сподели", заяви министър-председателят на Канада, като ѝ пожела "бързо възстановяване" от името на всички свои сънародници, пише blitz.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 19 гласа.

Свързани новини