Необходими продукти:
леко сварени картофи - 1 кг; течна сметана - 200 мл; почистен лапад - 300 г; синьо сирене - 100 г настърган кашкавал - 200 г; сол; черен пипер; зехтин.Начин на приготвяне:
Полусварените предварително картофи нарежете в намазнена тава и ги овкусете със сол, черен пипер, като полеете с малко зехтин.
В съд на котлона кипнете сметаната и добавете ситно нарязания лапад, натрошеното синьо сирене и 1/2 от кашкавала.
Разбъркайте за 2-3 минути и излейте върху картофите. Разбъркайте отново леко и поръсете картофената запеканка с кашкавал.
Сложете катофите със спанак да се запекат за около 20 минути в умерено загрята фурна, или докато хванат лек загар, пише ezine.bg.