Необходими продукти:
- леко сварени картофи - 1 кг;
- течна сметана - 200 мл;
- почистен лапад - 300 г;
- синьо сирене - 100 г
- настърган кашкавал - 200 г;
- сол;
- черен пипер;
- зехтин.
Начин на приготвяне:
Полусварените предварително картофи нарежете в намазнена тава и ги овкусете със сол, черен пипер, като полеете с малко зехтин.
В съд на котлона кипнете сметаната и добавете ситно нарязания лапад, натрошеното синьо сирене и 1/2 от кашкавала.
Разбъркайте за 2-3 минути и излейте върху картофите. Разбъркайте отново леко и поръсете картофената запеканка с кашкавал.
Сложете катофите със спанак да се запекат за около 20 минути в умерено загрята фурна, или докато хванат лек загар, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 12 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 нерегистриран
10:11 19.04.2024
2 Баш Батка
10:17 19.04.2024
3 Идън
10:45 19.04.2024
4 снимката е страхотна
11:20 19.04.2024
5 Този коментар е премахнат от модератор.
6 Този коментар е премахнат от модератор.
7 Този коментар е премахнат от модератор.
8 Този коментар е премахнат от модератор.
9 Този коментар е премахнат от модератор.
10 Този коментар е премахнат от модератор.
11 Този коментар е премахнат от модератор.
12 Този коментар е премахнат от модератор.
13 Този коментар е премахнат от модератор.