Необходими продукти:
Мляно говеждо месо – 500 г; Картофи – 1 кг; Яйце – 1 бр.; Прясно мляко – 250 мл; Масло – 100 г; Лук – 1 глава; Кашкавал – 50 г; Сол, черен пипер – на вкус.Начин на приготвяне:
1. Обелете и сварете картофите в подсолена вода. Отцедете водата, добавете 50 г масло и намачкайте.
2. Загрейте млякото и добавете към пюрето. Разбъркайте до гладка смес.
3. Обелете и нарежете лука на ситно. Запържете до златисто кафяво в малко олио.
4. Добавете каймата и пържете до омекване, като непрекъснато разбърквате и разтрошавате бучките. Подправете със сол и прехвърлете в голяма купа.
5. Когато каймата леко се охлади, разбийте яйцето и омесете добре.
6. Намажете форма за печене с масло. Отгоре сложете каймата, а над нея – картофеното пюре.
7. Печете 15 минути, извадете, поръсете с настърган кашкавал и сложете във фурната за още 5 минути, пише flagman.bg.