Необходими продукти:
1/2 кг кори за баница; 5 яйца; 400 г кисело мляко; 400 г сирене; 100 мл. олио; 1 ч.л. сода.Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в дълбока купа и след това към тях се добавят киселото мляко и содата. Отново се разбива. После се добавят олиото и натрошеното сирене и сместа се разбърква старателно.
В намазана с олио тавичка се редуват готови кори за баница и няколко лъжици от плънката. Важно е плънката да се разпредели така, че баницата да не остане суха в краищата си.
Това се прави до изчерпване на количествата, като баницата се завършва с ред от заливката. Пече се в предварително загрята до 180 градуса фурна за около 30 до 45 минути. След като се извади от фурната, се напръсква с малко студена вода, покрива се с вестник и кърпа и се оставя за 5 минути. След това се реже на парчета и се сервира, пише 1001recepti.com.