Отидете към основна версия

1 287 12

И Дейвид Копърфийлд бе обвинен в сексуално посегателство над непълнолетни

  • дейвид копърфийлд-
  • обвинение-
  • сексуално насилие-
  • непълнолетни-
  • сексуално посегателство

Инцидентите са започнали още през 80-те години на миналия век и са продължили допреди 10 години

Снимка: БГНЕС/ EPA

Известния американски илюзионист Дейвид Копърфийлд също попадна под ударите на движението #MeToo и бе обвинен в сексуално престъпление и неподходящо поведение, продължаващи десетилетия. Срещу него застанаха 16 жени, свидетелстващи за непристойното поведение на илюзиониста спрямо тях през годините. Повече от половината казаха, че по време на случилото се са били непълнолетни. Адвокатите на Копърфийлд казват, че обвиненията са „не само напълно неверни, но и напълно неправдоподобни“, пише "Телеграф".

Въпросните инциденти са се случили от 80-те години на миналия век до 2014 година. Някои жени твърдят, че са били само на 15 години, когато са срещнали илюзиониста, въпреки че Копърфийлд, който сега е на 67, „може да не е знаел възрастта им“.

„Обвиненията срещу него включват разпространение на наркотици на три жени, преди да влезе в сексуални отношения с тях. Те не са били съгласни“, отбелязва Guardian. Някои от дамите споделят, че са разкрили за преживяванията с Копърфийлд благодарение на движението #MeToo.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини