Необходими продукти:
400 г кайма; 1 морков; 1 глава червен лук; 80 г масло; 2 с.л. олио; кимион; чубрица; сол; черен пипер; 1 ч.ч. кисело мляко; 1 яйце; 150 г брашно; магданоз.Начин на приготвяне:
Морковът и червеният лук се нарязват на ситно или се рендосват, след което се задушават в дълбока тенджера в маслото и олиото. След 3-4 минути се заливат с вода и се оставя да заври.
От каймата се оформят кюфтенца с желаната големина, овалват се в брашно и се пускат във врящия бульон. Котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри 30 минути.
Яйцето се разбива с киселото мляко и останалото от овалването брашно. Лъжица по лъжица се добавя от врящия бульон при непрекъснато бъркане до получаване на течна и кремообразна смес.
Накрая тази смес се сипва при кюфтетата фрикасе и се разбърква. Готви се още няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Кюфтетата се сервират, полети със соса и се поръсват с малко черен пипер на вкус.