Необходими продукти:
- 400 г кайма;
- 1 морков;
- 1 глава червен лук;
- 80 г масло;
- 2 с.л. олио;
- кимион;
- чубрица;
- сол;
- черен пипер;
- 1 ч.ч. кисело мляко;
- 1 яйце;
- 150 г брашно;
- магданоз.
Начин на приготвяне:
Морковът и червеният лук се нарязват на ситно или се рендосват, след което се задушават в дълбока тенджера в маслото и олиото. След 3-4 минути се заливат с вода и се оставя да заври.
От каймата се оформят кюфтенца с желаната големина, овалват се в брашно и се пускат във врящия бульон. Котлонът се намалява и ястието се оставя да къкри 30 минути.
Яйцето се разбива с киселото мляко и останалото от овалването брашно. Лъжица по лъжица се добавя от врящия бульон при непрекъснато бъркане до получаване на течна и кремообразна смес.
Накрая тази смес се сипва при кюфтетата фрикасе и се разбърква. Готви се още няколко минути, докато сосът се сгъсти.
Кюфтетата се сервират, полети със соса и се поръсват с малко черен пипер на вкус.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА