Необходими продукти:
тиквички - 1 бр.; моркови - 2 бр.; зелен лук - 1/2 връзка; грах - 250 г; магданоз - 1 връзка; зеленчуков бульон - 1 бр.; жълтък - 3 бр.; заквасена сметана малка кутийка - 200 г; олио - 50 мл; черен пипер на вкус; сол на вкус.Начин на приготвяне:
В тенджера кипнете около литър и половина вода и разтворете бульона. Добавете нарязаните лук, тиквичка и моркови, отцедения грах и нарязания на ситно магданоз. Подправете с черен пипер. Посолете, ако е необходимо, защото бульонът е достатъчно солен. Налейте олиото. Оставете да ври около 15 минути. Разбъркайте жълтъците със заквасената сметана в дълбока купа. С черпак гребнете от топлата супа и постепенно я прибавете към яйцата и сметана, като бъркате непрекъснато. Разредете застройката достатъчно и след това я върнете в супата и отново разбъркайте, пише Matekitchen.bg.Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.