Необходими продукти:
- тиквички - 1 бр.;
- моркови - 2 бр.;
- зелен лук - 1/2 връзка;
- грах - 250 г;
- магданоз - 1 връзка;
- зеленчуков бульон - 1 бр.;
- жълтък - 3 бр.;
- заквасена сметана малка кутийка - 200 г;
- олио - 50 мл;
- черен пипер на вкус;
- сол на вкус.
Начин на приготвяне:
- В тенджера кипнете около литър и половина вода и разтворете бульона.
- Добавете нарязаните лук, тиквичка и моркови, отцедения грах и нарязания на ситно магданоз.
- Подправете с черен пипер.
- Посолете, ако е необходимо, защото бульонът е достатъчно солен. Налейте олиото. Оставете да ври около 15 минути.
- Разбъркайте жълтъците със заквасената сметана в дълбока купа.
- С черпак гребнете от топлата супа и постепенно я прибавете към яйцата и сметана, като бъркате непрекъснато.
- Разредете застройката достатъчно и след това я върнете в супата и отново разбъркайте, пише Matekitchen.bg.
Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Ти си
Някой давали си сметка че изброените зеленчуци са с различна твърдост и ако ги сипеш заедно и ги вариш 15 минути едните ще са кашкавал а другите ще хрупат ?
Иначе рецептата е ОК ......
10:52 23.05.2024