Last news in Fakti

23 Май, 2024 10:05 1 379 1

Рецепта на деня: Пролетна супа със застройка

  • супа-
  • зеленчуци-
  • застройка-
  • пролетна-
  • какво да сготвя

Вкусна както топла, така и студена

Рецепта на деня: Пролетна супа със застройка - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • тиквички - 1 бр.;
  • моркови - 2 бр.;
  • зелен лук - 1/2 връзка;
  • грах - 250 г;
  • магданоз - 1 връзка;
  • зеленчуков бульон - 1 бр.;
  • жълтък - 3 бр.;
  • заквасена сметана малка кутийка - 200 г;
  • олио - 50 мл;
  • черен пипер на вкус;
  • сол на вкус.

Начин на приготвяне:

  • В тенджера кипнете около литър и половина вода и разтворете бульона.
  • Добавете нарязаните лук, тиквичка и моркови, отцедения грах и нарязания на ситно магданоз.
  • Подправете с черен пипер.
  • Посолете, ако е необходимо, защото бульонът е достатъчно солен. Налейте олиото. Оставете да ври около 15 минути.
  • Разбъркайте жълтъците със заквасената сметана в дълбока купа.
  • С черпак гребнете от топлата супа и постепенно я прибавете към яйцата и сметана, като бъркате непрекъснато.
  • Разредете застройката достатъчно и след това я върнете в супата и отново разбъркайте, пише Matekitchen.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си

    9 4 Отговор
    Защо трябва да изхвърлям водата от консервирания грах и да използвам кубчета химия ?
    Някой давали си сметка че изброените зеленчуци са с различна твърдост и ако ги сипеш заедно и ги вариш 15 минути едните ще са кашкавал а другите ще хрупат ?
    Иначе рецептата е ОК ......