Необходими продукти:
пресни картофи - 1 кг; зехтин - 50 мл; вода - 50 мл; червен пипер - 1 ч.л.; сол - на вкус. За кюфетата: кайма - 500 г смес; лук - 1 глава; яйца - 1 бр.; черен пипер; сол; хляб - 1 филийка; прясно мляко - 50 мл; магданоз - 1/2 връзка.Начин на приготвяне:
Започнете с каймата за кюфтетата, поставете я в купа и добавете яйцето, нарязания на ситно лук, накиснатата в прясното мляко и изстискана филийка хляб, черен пипер на вкус, нарязания на ситно магданоз и ако е нужно - сол на вкус.
Замесете до еднородна смес и оставете настрани.
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Поставете ги в тава и добавете сол на вкус, зехтина, червения пипер и 50 мл вода.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 15 минути.
През това време от каймата оформете кюфтета, извадете тавата и ги наредете отгоре на печените картофи, върнете тавата във фурната и печете за още 30 минути, пише gotvach.bg.