Необходими продукти:
- пресни картофи - 1 кг;
- зехтин - 50 мл;
- вода - 50 мл;
- червен пипер - 1 ч.л.;
- сол - на вкус.
За кюфетата:
- кайма - 500 г смес;
- лук - 1 глава;
- яйца - 1 бр.;
- черен пипер;
- сол;
- хляб - 1 филийка;
- прясно мляко - 50 мл;
- магданоз - 1/2 връзка.
Начин на приготвяне:
Започнете с каймата за кюфтетата, поставете я в купа и добавете яйцето, нарязания на ситно лук, накиснатата в прясното мляко и изстискана филийка хляб, черен пипер на вкус, нарязания на ситно магданоз и ако е нужно - сол на вкус.
Замесете до еднородна смес и оставете настрани.
Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Поставете ги в тава и добавете сол на вкус, зехтина, червения пипер и 50 мл вода.
Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 15 минути.
През това време от каймата оформете кюфтета, извадете тавата и ги наредете отгоре на печените картофи, върнете тавата във фурната и печете за още 30 минути, пише gotvach.bg.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 охохохохохохох , любимата ми рубрика
10:09 29.05.2024