29 Май, 2024 10:05 2 392 1

Рецепта на деня: Печени пресни картофи с кюфтета на фурна

  • кюфтета-
  • пресни картофи-
  • кайма-
  • на фурна-
  • какво да сготвя

Перфектно основно ястие

Рецепта на деня: Печени пресни картофи с кюфтета на фурна - 1
Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

  • пресни картофи - 1 кг;
  • зехтин - 50 мл;
  • вода - 50 мл;
  • червен пипер - 1 ч.л.;
  • сол - на вкус.

За кюфетата:

  • кайма - 500 г смес;
  • лук - 1 глава;
  • яйца - 1 бр.;
  • черен пипер;
  • сол;
  • хляб - 1 филийка;
  • прясно мляко - 50 мл;
  • магданоз - 1/2 връзка.

Начин на приготвяне:

Започнете с каймата за кюфтетата, поставете я в купа и добавете яйцето, нарязания на ситно лук, накиснатата в прясното мляко и изстискана филийка хляб, черен пипер на вкус, нарязания на ситно магданоз и ако е нужно - сол на вкус.

Замесете до еднородна смес и оставете настрани.

Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Поставете ги в тава и добавете сол на вкус, зехтина, червения пипер и 50 мл вода.

Поставете тавата в предварително нагрята на 200 градуса фурна и печете за 15 минути.

През това време от каймата оформете кюфтета, извадете тавата и ги наредете отгоре на печените картофи, върнете тавата във фурната и печете за още 30 минути, пише gotvach.bg.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 охохохохохохох , любимата ми рубрика

    3 0 Отговор
    фкусните рецепти . Обичам кюфтаци . Инфлациите пощадиха и кюфтаците и картофките . Шницела по Виенски , също може да замести 1-2 кюфтенца . Около 350 гр и без хляб . Може да не се панира . С люта чушка е много вкусно .