Отидете към основна версия

2 515 6

Рецепта на деня: Хрупкав черноморски сафрид

  • сафрид-
  • риба-
  • пържена риба-
  • какво да сготвя

Идеален с чашка ледено узо

Снимкa: Shutterstock

Необходими продукти:

сафрид - 500 г; сол; брашно - 1 ч.ч.; олио - за пържене; магданоз; лимонов сок.

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и се поръсва със смляна морска сол.

В чиния сипвате брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно, изтупва се леко излишното да падне и се пържи в загрято олио от двете страни до златисто.

Сервирате порция сафрид, поръсен с лимонов сок и магданоз, а гарнитура може да се направи от варени картофи и пържени тиквички, пише ezine.bg.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.

Свързани новини