Необходими продукти:
- сафрид - 500 г;
- сол;
- брашно - 1 ч.ч.;
- олио - за пържене;
- магданоз;
- лимонов сок.
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства от вътрешности и се измива добре на течаща вода. Оставя се в тава, леко наклонена да се отцеди и се поръсва със смляна морска сол.
В чиния сипвате брашното, в тиган се загрява олио. Рибата се овалва в брашно, изтупва се леко излишното да падне и се пържи в загрято олио от двете страни до златисто.
Сервирате порция сафрид, поръсен с лимонов сок и магданоз, а гарнитура може да се направи от варени картофи и пържени тиквички, пише ezine.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 дядо поп
10:24 01.06.2024
2 Мое мнение,
Коментиран от #4
10:27 01.06.2024
3 Иве
11:01 01.06.2024
4 Този коментар е премахнат от модератор.
5 Сменете рибата
19:29 01.06.2024
6 Този коментар е премахнат от модератор.