Необходими продукти:
тиквички – 3 бр.; лук – 1 глава.; копър – връзка; чесън – 2 скилидки; сол – 1 чаена лъжичка; захар – 0,5 ч.л.; дижонска горчица – 1 супена лъжица оцет – 2 с.л.; черен пипер на вкус.Начин на приготвяне:
Измийте тиквичките, отрежете опашките и ги нарежете на тънки колелца. Обелете лука и го нарежете на тънки кръгчета. Накълцайте копъра.
Смесете лука, копъра, захарта, солта, черния пипер, горчицата, оцета и нарязания чесън. С тази смес намазване тиквичката.
Сложете маринованите тиквички в хладилника за 15 минути.
После ги изпечете на тава във фурната, пише jenata.blitz.bg.
Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 22 гласа.