Необходими продукти:
тиквички - 2 броя; картофи - 1 брой; извара - 4 с.л.; зехтин - 2 с.л.; копър - 3 - 4 стръка; магданоз - 2 стръка; чесън - 2 - 3 скилидки; майонеза - 200 грама; кисело мляко - 2 - 3 с.л.; лимонов сок - 3 с.л. (или на вкус); сол.Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките и картофа на кубчета с еднаква големина.
Загрейте вода в тенджерка, посолете и когато кипне, добавете картофите. След 5 минути сипете и тиквичките, варете 10-тина миинути.
Сипете готовите сварени зеленчуци в гевгир и притиснете с лъжица, за да се отцедят хубаво от течността.
Смесете изварата с майонезата, киселото мляко, чесъна, копъра, зехтина и солта. Добавете зеленчуците и пасирайте за кратко.
Овкусете разядката с лимонов сок.
Приберете млечната разядка в хладилник, за да се охлади, след което може да я поднесете.