Необходими продукти:
- тиквички - 2 броя;
- картофи - 1 брой;
- извара - 4 с.л.;
- зехтин - 2 с.л.;
- копър - 3 - 4 стръка;
- магданоз - 2 стръка;
- чесън - 2 - 3 скилидки;
- майонеза - 200 грама;
- кисело мляко - 2 - 3 с.л.;
- лимонов сок - 3 с.л. (или на вкус);
- сол.
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете тиквичките и картофа на кубчета с еднаква големина.
Загрейте вода в тенджерка, посолете и когато кипне, добавете картофите. След 5 минути сипете и тиквичките, варете 10-тина миинути.
Сипете готовите сварени зеленчуци в гевгир и притиснете с лъжица, за да се отцедят хубаво от течността.
Смесете изварата с майонезата, киселото мляко, чесъна, копъра, зехтина и солта. Добавете зеленчуците и пасирайте за кратко.
Овкусете разядката с лимонов сок.
Приберете млечната разядка в хладилник, за да се охлади, след което може да я поднесете.
Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Тенкю !
10:09 10.06.2024
2 евтино и вкусно
10:46 10.06.2024
3 Мнение:
11:19 10.06.2024
4 Ти си
Но ако може колочеството на продуктите да е в стандартизирани мерни единици а не в бройки и супени лъжици ......
12:55 10.06.2024