Отидете към основна версия

1 794 4

3 неочаквани начина за бързо отслабване

  • отслабване-
  • килограми-
  • тегло

Психолозите споделят, че има нестандартни начини да се отървем от излишното тегло

Снимка: Shutterstock

Лятото вече настъпи и много хора мечтаят за стройна фигура и красив тен. Оказва се, че има интересни и неочаквани начини да свалим излишните килограми, освен с упражнения и диета. Експертите назоваха няколко нетипични съвета, които ще ви помогнат да отслабнете и бързо да подготвите тялото за плажния сезон.

Първият от тях е медитацията. Тя помага да се намалят нивата на стрес, които често са причина за преяждане и натрупване на излишни килограми. Според проучванията медитацията намалява глада и подобрява обмяната на веществата. Можете да започнете с 10-20 минути медитация на ден и ще видите резултатите.

Освен това смехът помага в борбата за перфектна фигура. Той повдига настроението ви и облекчава стреса. Смехът ускорява обмяната на веществата и изгаря калориите. Експертите съветват да гледате комедии, да четете вицове или просто да се забавлявате с приятели.

Третият начин е цветотерапията. Тя влияе върху настроението и апетита. Например синият цвят намалява апетита, а червеният го увеличава. За да контролирате нуждата от хранене, можете да промените цветовете в заобикалящата ви среда: яжте от сини чинии и украсете кухнята със сини аксесоари.

Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.

Свързани новини