Last news in Fakti

11 Юни, 2024 12:57 1 763 4

3 неочаквани начина за бързо отслабване

  • отслабване-
  • килограми-
  • тегло

Психолозите споделят, че има нестандартни начини да се отървем от излишното тегло

3 неочаквани начина за бързо отслабване - 1
Снимка: Shutterstock

Лятото вече настъпи и много хора мечтаят за стройна фигура и красив тен. Оказва се, че има интересни и неочаквани начини да свалим излишните килограми, освен с упражнения и диета. Експертите назоваха няколко нетипични съвета, които ще ви помогнат да отслабнете и бързо да подготвите тялото за плажния сезон.

Първият от тях е медитацията. Тя помага да се намалят нивата на стрес, които често са причина за преяждане и натрупване на излишни килограми. Според проучванията медитацията намалява глада и подобрява обмяната на веществата. Можете да започнете с 10-20 минути медитация на ден и ще видите резултатите.

Освен това смехът помага в борбата за перфектна фигура. Той повдига настроението ви и облекчава стреса. Смехът ускорява обмяната на веществата и изгаря калориите. Експертите съветват да гледате комедии, да четете вицове или просто да се забавлявате с приятели.

Третият начин е цветотерапията. Тя влияе върху настроението и апетита. Например синият цвят намалява апетита, а червеният го увеличава. За да контролирате нуждата от хранене, можете да промените цветовете в заобикалящата ви среда: яжте от сини чинии и украсете кухнята със сини аксесоари.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Отец Петка

    9 0 Отговор
    Медитация, смях и сини чинии, чудесна рецепта. Почвам да се смея по 3 часа дневно.
  • 2 Дуньо простия

    1 0 Отговор
    Марч-е-е-е... От твоите статии, грам не мога да кача. Само свалям.
  • 3 Кльощав

    3 0 Отговор
    Има един единствен начин - глад, Гаранция - Франция!
  • 4 Някой си

    1 0 Отговор
    Не става ли с книжки за оцветяване?