Необходими продукти:
500 г картофи; 2 моркова; 1 глава лук; 3-4 скилидки чесън; 1 кубче зеленчуков бульон; сол и черен пипер на вкус; олио (или краве масло); 500 мл прясно мляко; заквасена сметана; 200 г бекон; 4 филии хляб.Начин на приготвяне:
Зеленчуците се варят, заедно със зеленчуковия бульон, сол, черен пипер и мазнина, докато омекнат.
Сварените зеленчуци се изваждат и се пасират с част от бульона и прясното мляко, до получаване на желаната гъстота на крем супата.
Беконът се нарязва във форма по желание (на лентички или на кубчета) и се запържва.
Хлябът се нарязва на кубчета, по желание се овкусява с лют червен пипер и се запържва в тигана с мазнината от бекона.
Крем супата се сервира с лъжица заквасена сметана, поръсена с бекон и крутони, пише bonapeti.bg.