Необходими продукти:
1 кг телешко или агнешко месо с кости; 3 глави лук; 2 с.л. брашно; малко парче сух джинджифил, 1 пръчица канела, 2 малки бели кардамомови зърна, 2 дафинови листа, 2 ч.л. гарам масала, 1 ч.л. червен пипер, 1 щипкa индийско орехче, 1/2 ч.л. куркума, сол; 2 с.л. резене; по 1 с.л. чеснова и джинджифилова паста; 1/2 ч.ч. кисело мляко; 1/2 ч.ч. разтопено масло, гхий или олио.Начин на приготвяне:
Загрейте маслото, добавете нарязания на полумесеци лук и пържете до златисто. Когато лукът е готов, го извадете и отцедете на кухненска кърпа.
В същата мазнина запържете месото с гарам масалата, млякото, джинджифиловата и чеснова паста, солта, лютия пипер, дафиновите листа, канелата и куркумата. Добавете индийското орехче, кардамома и резенето.
Разбъркайте, добавете достатъчно вода да покрие месото и гответе на слаб огън около 2-3 часа. Когато месото е готово добавете брашното и гответе още 10 минути. Гарнирайте с листа кориандър, изпържен лук и люта чушка, пише receptite.com.