Необходими продукти:
- 1 кг телешко или агнешко месо с кости;
- 3 глави лук;
- 2 с.л. брашно;
- малко парче сух джинджифил, 1 пръчица канела, 2 малки бели кардамомови зърна, 2 дафинови листа, 2 ч.л. гарам масала, 1 ч.л. червен пипер, 1 щипкa индийско орехче, 1/2 ч.л. куркума, сол;
- 2 с.л. резене;
- по 1 с.л. чеснова и джинджифилова паста;
- 1/2 ч.ч. кисело мляко;
- 1/2 ч.ч. разтопено масло, гхий или олио.
Начин на приготвяне:
Загрейте маслото, добавете нарязания на полумесеци лук и пържете до златисто. Когато лукът е готов, го извадете и отцедете на кухненска кърпа.
В същата мазнина запържете месото с гарам масалата, млякото, джинджифиловата и чеснова паста, солта, лютия пипер, дафиновите листа, канелата и куркумата. Добавете индийското орехче, кардамома и резенето.
Разбъркайте, добавете достатъчно вода да покрие месото и гответе на слаб огън около 2-3 часа. Когато месото е готово добавете брашното и гответе още 10 минути. Гарнирайте с листа кориандър, изпържен лук и люта чушка, пише receptite.com.
Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.
Напиши коментар:
КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА
1 Милионершата
Много пари харчиш маце!
12:04 19.06.2024