Отидете към основна версия

912 4

Уили Нелсън отмени концерти от турнето си заради здравословни проблеми

  • уили нелсън-
  • лекарско нареждане-
  • здравословни проблеми-
  • концерти-
  • турне

Музикалната легенда е отменила изпълненията си по "лекарско нареждане"

Снимка: БГНЕС/ EPA

На 91-годишният Уили Нелсън му се наложи да отмени концертни изяви през изминалия уикенд поради заболяване.

Нелсън трябваше да даде старт на турнето Outlaw Music Festival Tour в петък, 21 юни, но часове преди началото на шоуто обяви в социалните мрежи, че не може да се срещне с публиката по "лекарско нареждане".

"Със съжаление ви съобщаваме, че Уили Нелсън не се чувства добре и по нареждане на лекаря му беше препоръчано да почива през следващите четири дни," се казва в изявление, публикувано в официалния му профил в социалните мрежи.

Там се казва още, че се "очаква той да се възстанови бързо и да се присъедини към турнето Outlaw Music Festival следващата седмица."

Организаторите на турнето обявиха, че Лукас Нелсън и Семейната група, водени от сина на Уили ще изпълнят "специален сет, който ще включва класически и други песни на Уили’". Останалите изпълнители в състава - Боб Дилън, Робърт Плант и Алисън Краус, както и Селис, се представиха по план.

Представителят на Нелсън разпространи изявление, в което се казва: "Уили ще бъде добре. Живее в Лос Анджелис и ще лети следващата седмица, за да види изпълненията на източното крайбрежие. Няма търпение."

Въпреки че конкретна дата на завръщане не беше посочена, следващото шоу след почивката на Нелсън е насрочено за 26 юни във Вирджиния Бийч, Вирджиния.

Музикалният фестивал Outlaw Music Festival 2024 беше обявен през февруари в социалните мрежи.

На уебсайта на турнето Нелсън написа: "Тази година турнето Outlaw Music Festival обещава да бъде най-голямото и най-доброто досега с този състав от легендарни изпълнители. Развълнуван съм да се върна отново на пътя със семейството и приятелите си, свирейки музиката, която обичаме, за феновете, които обичаме."

Миналата година около 90-ия си рожден ден през април Нелсън заяви пред AARP, че е щастлив да отпразнува важното събитие, докато е на турне, казвайки: "Работата е наистина добра за мен, независимо от вида на шоуто."

Когато го попитаха дали някога е обмислял да се оттегли от пътя, Нелсън каза: "На шега се пенсионирам след всяко турне."

Той продължи: "Но винаги съм готов да се върна отново. Харесва ми автобусът. В автобуса имам всичко, от което се нуждая. Никога и никъде не ми се налага да влизам в хотелска стая. Не е толкова лошо."

Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.

Свързани новини