Необходими продукти:
1/2 кайма (смес); 300 г сирене; 1 глава лук; 1/2 ч.л. смлян черен пипер; 1 с.л. нарязан пресен джоджен (или 1 ч.л. стрит сух джоджен); 2 с.л. краве масло; 3 к.ч (кафена чаша); доматен сок; 6 яйца.Начин на приготвяне:
Смесваме каймата с натрошеното сирене, нарязания на ситно лук, черния пипер и джоджена.
Оформяме шест големи кюфтета. В пръстени гювечета поставяме по едно кюфте, парченце краве масло и наливаме по 1/2 к.ч. доматен сок. Печем около 20 минути в умерена фурна.
След това във всяко гювече чукваме по едно яйце и допичаме само няколко минути - докато яйцето се стегне, пише novini.bg.
Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.