Необходими продукти:
600 г телешка кайма; 360 г сварени картофи; 2 яйца; сокът на 1 лимон; няколко наситнени стръка магданоз; сол и черен пипер на вкус; 100 г брашно за овалване; олио за пържене; 2-3 цели стръка пресен розмарин.Начин на приготвяне:
В кухненски робот сложете каймата, картофите, яйцата, магданоза, солта и черния пипер. Всичко се смила много добре.
От получената смес се оформят малки кюфтета, които се овалват в брашното.
В дълбок и добре загрят тиган сложете олиото и стръковете розмарин. Когато мазнината е достатъчно гореща, може да добавите и кюфтетата. Гответе за около 5 минути от всяка страна.
След това добавете лимоновия сок и гответе още 7-8 минути (времето за готвене може да варира в зависимост от размера на кюфтетата.
Сервирайте с гарнитура по ваш избор, пише dnes.bg.